Lokacija
Sponzorji
Števec obiska

Društvo mladi gasilec

Kjer je volja, tam je pot…

V petek in soboto ( 27. in 28. 9. 2013)  so se učenci udeležili državnega tekmovanja Društev mladi gasilec, ki je potekalo na OŠ Črnomelj. Ekipo mlajših so sestavljale Nina Bobnič, Eva Vidmar in Neža Strnad, pri starejših pa so svoje znanje pokazali Tilen Županc, Matej Krošelj in Miran Požun.  Tema letošnjega srečanja je bila RAD SEM GASILEC.  Učenci so pokazali izjemno znanje in veliko spretnosti. Mentorice smo bile izredno ponosne na njih, saj so poleg znanja, upoštevali vsa pravila obnašanja. 
Naš trud in volja je bila z doseženim rezultatom poplačana. Starejši učenci so dosegli odlično peto mesto, med prvim in petim mestom so bile samo tri točke razlike. Najbolj ponosni smo pa na vajo z vedrovko pri starejših, saj smo že drugo leto dosegli najhitrejši čas izvedbe.  Veseli smo, da smo po znanju o gasilstvu in obnašanju prepoznavni že v šolah po Sloveniji.

Seveda pa se moramo zahvaliti vsem, ki  verjamete v nas in nas podpirate. Hvala mentoricam iz šolskih vrst Olgi,Valeriji in Mateji in mentoricam PGD Blanca Sabini in Darji  za njihov prosti čas, prostovoljno delo in vložen trud v ekipi.

Posebna zahvala gre sponzorjem,zaradi katerih smo se sploh lahko udeležili tekmovanja: PGD Blanca, ga. Silvi Žvar, ga. Heleni Klobasa, ga. Vesni Koštomaj, g.  Branku Županc,                  g. Senadu Čauševiču in Gasilski zvezi Sevnica in Občini Sevnica, ki nam omogočijo sodelovanje na tekmovanju.

Učenka ALINA ŠPAN je kot prispevek za državno tekmovanje zapisala naslednjo pesem:

Rad sem gasilec,

pa to tud priznam,

saj z mojim znanjem vsaj kaj veljam.

Pri nas vsi vemo,

s čim kaj se gasi

in da v primeru požara,

nobeden ne znori.

Kot  nagrada pridejo veselice,

če smo pridni pa še pice,

ko sem bil mlad sem postal,

            do konca življenja pa bom gasilec  tudi ostal.           

 

Foto: Valerija Mirt, Darja Požun

Zapisala: Mateja Strnad

Zadnje novice
MAR
13
2020
SMERNICE ZA PREPREČEVANJE OKUŽBE Z VIRUSOM SARS CoV-2
Preberi več
JAN
06
2020
Program dela za leto 2020
Preberi več
DEC
18
2019
Srečno, varno in uspešno 2020
Preberi več
Povezave


Spin


Vulkan


Servis Grafični pregled nesreč po SLO


Servis Meteoalarm


Servis Požarna ogroženost po SLO


Servis Radarska slika padavin
© 2013 Dejan Knez