Lokacija
Sponzorji
Vremenske postaje
14. kviz gasilske mladine GZ Sevnica

14. KVIZ GASILSKE MLADINE GZ SEVNICA

 

V soboto, 20. 9. 2014, je v Krmelju potekal 14. kviz gasilske mladine GZ Sevnica. Tako pionirji kot tudi mladinci, vsi s svojimi mentorji, so se zbrali pred OŠ Krmelj. Vse tekmovalce sta pozdravila poveljnik GZ Sevnica, tovariš Gašper Janežič in predsednik GZ Sevnica, tovariš Vinko Knez, nekaj spodbudnih besed pa je tekmovalcem namenila tudi ravnateljica osnovne šole, gospa Gusta Mirt. Tako se je tekmovanje pričelo. Potekalo je v dveh delih, in sicer en del zunaj na igrišču, kjer so se tekmovalci praktično izkazali v štafetnem vezanju vozlov ter spoznavanju gasilskega orodja in drugi del, ki je potekal v učilnicah osnovne šole, kjer so tekmovalci napenjali svoje možgane v gasilskih znanjih, požarni preventivi, zgodovini gasilstva ter prvi pomoči. Tekmovalci so pokazali ogromno znanja in borbenosti.

Rezultati pionirjev so bili naslednji: 1. mesto PGD Blanca, 2. mesto PGD Tržišče, 3. mesto PGD Zabukovje, 4. mesto PGD Telče, 5. mesto PGD Loka, 6. mesto PGD Trnovec in 7. mesto PGD Krmelj.

Rezultati mladincev so bili naslednji: 1. mesto PGD Šentjanž, 2. mesto PGD Zabukovje, 3. mesto PGD Blanca, 4. mesto PGD Trnovec, 5. mesto PGD Loka, 6. mesto PGD Tržišče, 7. mesto PGD Telče, 8. mesto PGD Sevnica, 9. mesto PGD Krmelj.

Dobili smo zmagovalni ekipi, ki se bosta izkazali na državnem tekmovanju, to pa sta ekipa pionirk PGD Blanca in ekipa mladink PGD Šentjanž. Vsem tekmovalcem čestitke za njihove uvrstitve ter znanje, ki so ga pokazali tako na praktičnem, kot tudi na pisnem delu.

Prav lepo je videti mlade gasilce s toliko gasilskega znanja in spretnostmi ter veselja, ki ga izkazujejo do gasilstva. Res smo ponosni nanje. Zahvala pa gre seveda njihovim mentorjem, kateri z veseljem posvetijo svoj čas mladim gasilcem, na katere prenašajo svoje znanje in nove informacije ter jih usmerjajo v pravo smer. Seveda pa gre zahvala tudi staršem, ki nam otroke zaupajo in nam večkrat priskočijo na pomoč.

Na pomoč!

Anja Luzar, predsednica Mladinske komisije GZ Sevnica

Zadnje novice
JUN
13
2022
Mini Fire combat Zabukovje 2022
Preberi več
MAY
24
2022
Tekmovanje z MB TOMOS na Šmarčni
Preberi več
MAY
21
2022
Občinsko tekmovanje
Preberi več
Povezave


Spin


Vulkan


Servis Grafični pregled nesreč po SLO


Servis Meteoalarm


Servis Požarna ogroženost po SLO


Servis Radarska slika padavin
© 2013 Dejan Knez