Lokacija
Sponzorji
Vremenske postaje
PGD Trnovec

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO TRNOVEC

V našem kraju nismo nikoli želeli zaostajati za drugimi. Hoteli smo biti ob boku najboljšim. Tako smo se leta 1982 začeli spraševati o večji požarni varnosti na našem območju. Ideja je začela rasti na sestankih vaškega vodovodnega odbora, ki se je takrat izvajal v »Kraglovi zidanici« v Podvrhu.  Pajk Alojz ml. je 24.9.1982 ob podpori Kobal Vlada in Senica Andreja ustanovil Gasilsko trojko Trnovec. Pridobili smo finančna sredstva za nakup prve motorne brizgalne in prvih cevi, pričeli s prirejanjem gasilskih veselic in se udejstvovati v gasilskih aktivnostih. Vendar za začetnike gasilstva v Trnovcu vse to ni bilo dovolj. V njih so tlele ideje, ki so jih pripeljale do izgradnje gasilskega doma. Z velikim projektom so pričeli leta 1988. Vztrajnost, marljivost, povezanost in želja po skupnem prostoru so bili razlogi, da smo 8.12.1991 uradno ustanovili Prostovoljno gasilsko društvo Trnovec.

Začetna zagnanost je prinašala samo pozitivne rezultate. Leta 1991 smo, poleg novega gasilskega doma, pridobili tudi prvo gasilsko vozilo, število prostovoljnih gasilcev je vztrajno naraščalo, le ti so začeli sodelovati na gasilskih tekmovanjih, sledila pa jim je tudi gasilska mladina. Da lahko gasilci izpolnjujejo svoje poslanstvo, potrebujejo tudi primerno opremo. Leta 1995 smo kupili motorno brizgalno Ziegler 8/8 in s tem dopolnili svojo gasilsko orodjarno. Svoj trud smo vlagali tudi v urejanje in opremljanje ostalih gasilskih prostorov, leta 1997 pa smo naš dom gasilcev tudi uradno otvorili. A nismo počivali na lovorikah. Ker je Trnovec višje ležeča vasica, smo za dostop do vseh stanovanjskih hiš potrebovali tudi boljše vozilo. Pričeli smo z zbiranjem sredstev za nakup novega in s pomočjo dobrodušnih ljudi nam ga je leta 1999 tudi uspelo kupiti. In od takrat naprej je Volkswagen Transporter nepogrešljiv člen v našem delovanju. Da smo lahko uradno začeli predstavljati svoje društvo, smo leta 2001 kupili še gasilski prapor. Tako je bilo vse postavljeno na svoje mesto.

Danes naše poslanstvo temelji predvsem na izobraževanju gasilske mladine, članov in članic društva, pridobivanju dodatne nove gasilske zaščitne opreme in na druženju ter prepletanju vezi. Skozi leto organiziramo različne dogodke, ki potrjujejo našo aktivnost v prostoru. Leto pričenjamo z novoletno zabavo, nadaljujemo organiziranjem občnega zbora, druženjem na snegu, za izdelovalce mesnin priredimo salamijado, za vse žene in matere najmlajši pripravijo praznovanje materinskega dne, pripravimo kresovanje in postavimo visok mlaj, ob prehodu pomladi na poletje začnemo s pripravami na gasilska tekmovanja, ki se jih udeležujemo v poletnih mesecih, vmes organiziramo tradicionalno veliko vrtno veselico in piknik za vse člane društva, tudi kakšno čistilno akcijo ter gasilsko vajo.

Skozi vse leto skrbimo, da je naš dom urejen in ljudem prijazen.

 

 

Predsednica: Vanja Žulič

Namestnik predsednice: Jure Pajk

Poveljnik: Damjan Pajk

Namestnik poveljnika: Tomaž Jazbec

Tajnik: Rok Prah

Blagajničarka: Andreja Kobal

Vodja mladine: Dejan Jazbec

Vodja članic: Viktorija Senica

Orodjar: Jure Pajk

Gospodar: Alojz Vintar

Člani organov PGD v  mandatnem obdobju  2018 - 2023 so:

Upravni odbor: Vanja Žulič, Martin Požun, Damjan Pajk, Janez Medvešek, Valentina Janežič,

Cvetka Bevc, Anja Luzar, Viktorija Senica, Jure Pajk, Alojz Vintar, Ivan Baumkirher, Ivan

Jazbec, Andrej Škoberne, Alojz Pajk, Vlado Kobal

Nadzorni odbor: Janko Kobal (predsednik), Tomaž Jazbec, Alojz Kunšek

Disciplinska komisija: Janez Čepin, Leon Baumkirher, Roman Župevc

Komisija za odlikovanja: predsednik komisije Alojz Pajk, Valentina Janežič, Jure Pajk,

Janez Čepin, Anton Žulič

Zadnje novice
JUN
07
2024
Mini fire combat Zabukovje
Preberi več
MAY
30
2024
Program načrtovanih nalog za leto 2024 AŽURIRANO!!!!
Preberi več
MAY
29
2024
POGLED V MODRO
Preberi več
Povezave


Spin


Vulkan


Servis Grafični pregled nesreč po SLO


Servis Meteoalarm


Servis Požarna ogroženost po SLO


Servis Radarska slika padavin
© 2013 Dejan Knez